Dags för klassåterträff? Var dig själv!

Har ni bestämt er för att ha en klassåterträff? Kanske är det du som har arrangerat det hela eller så har du blivit inbjuden. Många kan tycka att det är en väldigt rolig idé att träffas igen som vuxna, medan andra känner en prestationsångest. Det är lätt att man tror att man måste vara mer än vad man är. Ett exempel är att man måste ha åstadkommit olika saker, arbetat som volontär i ett viktigt ämne eller är högt uppsatt. Det bästa tipsen vi kan ge dig är dock att vara dig själv och här berättar vi varför!

Självsäkerhet

När du är dig själv kommer du inte att behöva upprätthålla en fasad och detta i sig kommer att få dig att känna dig tryggare. Du har svar på de frågor som kan tänkas komma och kan slappna av på ett helt annat sätt. Föreställ dig hur pinsamt det skulle vara om någon frågar om ditt påhittande volontärsarbete och du inte kan svara, eller om någon har gått samma utbildning i samma skola som du säger dig ha gått på under samma period. Usch!

Sociala medier kan ha avslöjat dig

Säger du att du har blivit chef det senaste året, men ditt Instagram avslöjar att du egentligen haft världens bästa baby shower och blivit hemmamamma med tvillingar? Det går inte riktigt ihop, eller hur? Visst är det otroligt mycket roligare att säga att du haft en bra babyshower och fått mängder med härliga saker till din nya familjemedlem, än att behöva hitta på något som inte har hänt. Kom ihåg att de flesta gamla klasskompisar faktiskt finns på instagram idag och om de inte följer dig har de troligtvis ändå snokat en hel del.

Gammal vänskap kan blomstra igen

Risken är stor att du, på din klassåterträff, kommer att få kontakt med många av dina gamla vänner igen. Har du bestämt dig för att spela någon annan på återträffen finns det risk att dina lögner avslöjas med tiden. Dina klasskompisar, som nu har blivit dina nära vänner igen, kan också känna sig svikna. Vem vet, mitt i din plan att försöka imponera kanske du till och med blir mindre intressant att ha kontakt med.

Jämför dig inte med andra

Visst, klasskompisen kanske har startat ett eget företag som är känt över hela landet. Din tidigare bästa vän har gått och blivit miljonär på lotto och själv har du bara suttit hemma på kvällarna, tagit hand om barnen och gått till ditt 8-17 jobb, men tänk efter. Det finns med största sannolikhet något som du också har åstadkommit som du kan känna dig riktigt stolt över. Det kan t.ex. handla om att du läser en kurs på distans, att du lärt dig något nytt eller att du planerar att flytta utomlands.