Val av tema

När du planerar en klassåterträff kan det vara kul att piffa upp den med ett annorlunda tema. Även om det är den sociala gemenskapen som står i fokus när ni äntligen får träffa era gamla klasskamrater igen kan ett festtema göra att återträffen blir ännu roligare. Med hjälp av utklädnader eller rolig dekor ser ni till att feststämningen kickar igång direkt som ni kliver igenom dörren och förutsättningarna för en avslappnad kväll förbättras. Med ett tema har ni alltid ett givet samtalsämne som kan få igång festen och det blir en rolig utmaning för festdeltagarna att tolka temat.

Ett vanligt sätt att göra en vanlig fest till något extra är att göra den till en maskerad. Det innebär att deltagarna på festen får i uppdrag att komma till tillställningen utklädda på ett visst sätt. Det vanligaste är att specificera i inbjudan vilken typ av tema som gäller för att alla ska vara med på noterna. Här går det att både vara extremt bred och smal. Ni kan exempelvis be festdeltagarna att hitta en utklädnad som börjar på en särskild bokstav. Det gör att ni öppnar för många olika tolkningar som kan skilja sig mycket åt.

People wearing costumes, dancing in night club

Ett annat tema kan vara ett land eller en kultur. Om ni till exempel har USA som tema kan Uncle Sam, Hillbilly eller New York-hipster vara förslag på utklädnader. När ni har en klassåterträff kan det vara kul att återknyta till gamla tider genom att välja ett tema som var på tapeten när ni var unga. Om ni gick i skola under 1990-talet är det ett möjligt tema som går att tolka på en mängd olika sätt. Se bara till att informera alla om temat. Annars är risken att någon kommer dit utan att ha fått informationen, vilket kan leda till en trist kväll.

Ett annat sätt att välja ett tema till klassåterträffen är att dekorera festlokalen på ett tematiskt sätt. Om ni vill föra tankarna tillbaka till era glansdagar kan ni exempelvis hitta gamla bilder från skolan och sätta upp en miniutställning. Det brukar ge många skratt och igenkännande blickar som gör att chanserna ökar till att festen blir en succé.