Undvik fällorna vid klassåterträffen

En lyckad klassåterträff kan vara ett minne för livet. Om du lyckas återknyta kontakten med gamla vänner som du kanske endast har haft sporadisk kontakt med tidigare kan det vara ett stort glädjeämne under en lång tid efteråt. Att få klassåterträffen att gå så smärtfritt är dock inte det enklaste. Om det finns många potentiella fallgropar vid en vanlig fest är de ännu fler vid en klassåterträff. För att se till att festen blir så drömlik som ni vill att den ska bli kan det vara i sin ordning att iaktta några grundläggande regler.

Till en början är det förstås viktigt att bjuda in alla klasskamrater. Även om ni var ett extra tight gäng som höll ihop bör inbjudan gå ut till alla som gick i klassen. Möjligheten finns förstås att umgås socialt med en mindre grupp ur klassen, men då bör ni kalla det något annat än en klassåterträff. Om ni försöker arrangera en klassåterträff utan vissa personers vetskap kan det leda till att många känner sig sårade om informationen skulle komma ut. Dessutom är det ofta de oväntade mötena som är roligast. Kanske fick du aldrig så bra kontakt med den där blyga tjejen eller killen under er skolgång, men nu har du en ny chans att skapa ett lyckat möte.

business man wearing party hat

En annan fälla som klassåterträffen riskerar att trilla ner i är de olösta konflikterna. Under de åren som en klass håller ihop uppstår det alltid bråk och det är oundvikligt att det finns ledsamma minnen från tidigare år. Däremot är klassfesten knappast rätt tillfälle att lösa det – särskilt inte om det är alkohol inblandat. Se därför till att det inte finns några oplockade gäss som riskerar att komma upp under festens gång. Om du är osäker är det bästa att försöka rensa luften inför festen för att ni ska slippa en otrygg stämning.

Till sist brukar en lyckad återträff hitta den rätta balansen mellan nostalgi och att leva i nuet. Självklart kan det vara kul att vandra längs minnenas allé och tänka tillbaka på gamla tider, men det kan vara minst lika givande att prata om vad ni hittar på nu för tiden. Om du vill skapa nya bestående minnen med dina klasskamrater kan du anlita ett produktionsbolag som filmar på festen.