Underhållning på klassåterträffen

Att ha någon form av underhållning på en klassåterträff är oumbärligt. Om återträffen går bra, och alla som träffar varandra tycker det är jätteroligt och har mycket att prata om, kommer underhållningen bara att förhöja stämningen. Om det istället blir lite jobbigt att återse alla igen, med många pinsamma tystnader som följd, blir underhållningen en välkommen distraktion. Vilken typ av underhållning man har möjlighet att ordna beror självklart till stor del på vilken budget som finns för festen.

Den kanske dyraste formen av underhållning, men också den sannolikt med uppskattade, är att boka en artist eller ett liveband. Genom att gruppen eller artisten spelar låtar som var populära när ni gick i skolan tillsammans kommer ni sannolikt att få många roliga minnen att prata om, och det kommer att bidra till den allmänna nostalgin på festen.microphone-788561_960_720

En annan uppskattad form av underhållning är karaoke. Också det inbjuder till nostalgi och minnen, då ni kan sjunga låtarna från er ungdom tillsammans. Om det är över er budget att hyra in en karaokemaskin, vilket kan vara ganska kostsamt, finns det faktiskt gratis karaokeprogram som man kan ladda ned till datorn. De fungerar ungefär som tv-spelen Singstar till Playstation, vilket betyder att ni kan tävla mot varandra. Kanske kommer några gamla rivaliteter att återupplivas på det sättet? Vill man inte tävla finns det också gratisprogram som fungerar precis som en vanlig karaokemaskin, med den skillnaden att du själv lägger upp mp3-filer och lägger till bilder och text till låten.

Det finns faktiskt flera gratisprogram som kan användas för underhållningen på festen. Ett sådant är Mp3quiz, som använder sig av ditt eget bibliotek av mp3-filer för att skapa ett slags musikquiz. Det spelar upp en bit av någon av dina låtar, som den brukar låta eller förvrängd på något sätt, och så gäller det för alla deltagare att gissa vilken låt det är.

Om du känner att den budget som ni har för er återträff inte är tillräcklig, utan skulle vilja låna pengar för att anordna bättre underhållning, är det bäst att först gå in på Advisa.se. Då kan ni nämligen jämföra bankernas villkor, för att vara säkra på att ni får de bästa möjliga förutsättningarna för ert lån.