Så bjuder du in klassen till ett klassåterträff

Skolgången är en unik tid i varje människas liv. Chansen är stor att du varken förr eller senare i livet kommer att umgås så tätt med kamrater samtidigt som ni växer upp och utvecklas. Det gör att möjligheterna är goda för att skapa vänskapsband som sträcker sig livet ut. Ändå tappar många kontakten med sina forna klasskamrater när vuxenlivet kommer emellan. Människor flyttar, skaffar partner, barn och hus – och plötsligt var det flera år sedan ni sågs. En klassåterträff kan vara ett utmärkt sätt att ta upp gamla bekantskaper igen.

Att bjuda in gamla barndomsvänner till en klassåterträff behöver inte vara svårt, men det krävs lite planering och förberedelse. Ofta kan problemet vara att klasskamraterna litar på att någon annan ska fixa det. Om du tycker att en klassåterträff låter som en rolig idé ska du inte nödvändigtvis tro att någon annan kommer att ta tag i det. Se till att sätta igång själv! Genom att lägga ut trådar ser du snabbt vilket intresse som finns i klassen och det blir lättare att skapa att gäng som planerar festen.

Class Reunion and Woman Has Not Changed

När ni ordnar en klassåterträff kan det vara bra att tänka på att hålla en så öppen och välkomnande stämning som möjligt. Alla har sin egen upplevelse av skolgången och det är inte alltid den är positiv. Genom att se till att alla får känna sig välkomna löper ni inte risken att alienera någon eller några. Om er klass var uppdelad i olika grupperingar kan det vara smart att försöka få med så många som möjligt på tåget för att undvika att klassfesten känns alltför intern.

Numera är det lättare än någonsin att sköta de praktiska förberedelserna inför en klassåterträff tack vare internet. Många finns på sociala medier som Facebook och Twitter, vilket gör att det lätt går att återknyta kontakten med gamla klasskompisar. Det finns också sidor som StayFriends som har en utpräglad idé att låta tidigare skolkamrater återta kontakten med varandra. Genom att skapa ett event som människor kan annonsera sin närvaro på går det lätt att få översikt över vilka som kommer och på så sätt anpassa festen efter det.