Planera maten till klassåterträffen

Att ha en klassåterträff är alltid roligt. Det är ett bra tillfälle att få träffa dina gamla vänner från skolan och se hur det har gått för även de du inte har återkommande kontakt med. I många fall kan det också vara så att du på återträffen hittar nya bekanta som du kanske inte hade så mycket gemensamt med då. Det medför dock en hel del arbete med en klassåterträff. På så sätt påminner det om de flesta större fester. Inte minst är det mycket jobb med att se till att alla får mat. Här listar vi ett par förslag på saker som kan göra att det blir lättare ordnat, så att ni kan fokusera på att umgås men också bli mätta.

Anlita catering

Det absolut enklaste sättet att lösa matsituationen på är att ta in en firma som löser det åt er. De brukar även kunna ta hand om dukning och servering. Ni kan då enkelt beställa det ni vill ha och fokusera på det roliga i form av umgänge och kontaktknytande. Det är dock det dyraste alternativet, så om ni har en budget kan det vara smartare att hitta alternativ.

Gör en buffé av lättlagade rätter

Ett annat sätt är att planera en buffé av lättlagade rätter som passar för de flesta. Försök då planera det så att du enkelt kan massproducera stora mängder mat och sedan värma eller sluttillaga det på plats. Det finns bland annat många italienska rätter som passar bra för ändamålet. Genom att förbereda många Cannelloni har du något klart som bara kan skjutsas in i ugnen på festdagen. Cannelloni är dessutom en rätt som de flesta gillar och det går att variera innehållet i dem på många olika sätt. Om du dessutom blandar cannelloni med lasagne så har du två liknande rätter som ändå skapar en bredare variation. I kombination med lite bröd och ett väl tilltaget salladsbord behövs inte så mycket mer.

Fixa ett knytkalas

Ytterligare ett alternativ är att låta alla gäster ta med något till matbordet. Försök då se till att göra en rättvis fördelning där några får hand om huvudrätter, andra om sidorätter och några om efterrätter. På så sätt behöver inte någon stå med extra mycket jobb och utgifter. Och ni kan också känna er säkra på att det kommer finnas tillräckligt mycket mat åt alla.

Håll koll på specialkosten

En utmaning alla fest- och eventarrangörer möter idag är att det ofelbart kommer komma många krav på specialkost. Utöver allergier finns också en uppsjö av direkta matpreferenser. Se till att det finns mat åt både vegetarianer och veganer. Och var inte rädd att fråga den som inte har ett etiskt eller hälsomässigt skäl till sin specialkost om den kanske kan tänka sig att avstå sin LCHF dagen till ära. Förbered gärna ett särskilt bord där alla specialrätter kan stå tydligt uppmärkta.