Klassåterträff med barn

En klassåterträff är för många både en spännande och ångestladdad tillställning. Tanken på att träffa gamla klasskompisar kan locka fram många minnen och känslor. Många fasar också för att behöva bevisa att de har lyckats i livet samt för att behöva kallprata med personer som de inte längre har någon relation till. Ett bra sätt att ta fokus från de vuxna är att bjuda in barnen. Att arrangera en klassåterträff med både vuxna och barn är både avslappnat och kul. Barnen kommer att vara i fokus vilket gör det mer lättsamt. Oftast är det högstadie- eller gymnasieklassen som återförenas, men det kan såklart även handla om klasser från tidigare eller senare i skolgången. Det vanligaste är att återträffen äger rum ganska lång tid efter examen, exempelvis 10, 20 eller 25 år senare. Många oroar sig över vad de ska prata om på återträffen eftersom det har gått så lång tid sedan sist man sågs. Vissa skolor arrangerar jubileumsfester, men ofta är det upp till klassen att arrangera sin egen återträff. Tack vare sociala medier som Facebook är det ganska lätt att hitta gamla klasskamrater och bjuda in till en återträff. Här får du tips på hur du fixar en lyckad klassåterträff med barn!

Ta med barnen

Barn är roliga, tidskrävande och fulla av energi. Med andra ord är de perfekta att ta med när gamla klasskompisar ska återförenas. Att kombinera återträffen med ett fartfyllt barnkalas med aktiviteter är ett mycket bra sätt att skapa en lättsam stämning. Barnen är en stor del av det nuvarande livet och det kommer att vara lätt för många föräldrar att samtala om barnen. För många är detta betydligt mer avslappnande och intressant än att kallprata eller prata om sig själva.

O’Learys är ett utmärkt ställe för en kombinerad återträff och barnkalas. Alla i sällskapet kommer att ha kul och deras barnkalasvärdar gör så att de vuxna kan slappna av under tiden. Spel, lekar och massa god mat ingår i paketet. Dessutom går det att välja någon av aktiviteterna bowling eller gokart. Detta brukar vara mycket uppskattat av stora som små. Medan barnen leker kan de vuxna samtala med varandra under lättsamma former. Att anordna lekar tillsammans med barnen kan också vara kul. Nyckeln till en lyckat återträff är att miljön är avslappnad och att alla känner sig välkomna. Undvik känsliga ämnen, konflikter eller för mycket tävlande. Fokusera istället på umgänget och på att alla ska trivas.

Övriga tips

För att träffen ska bli lyckad krävs det att den planeras i god tid. Det är viktigt att alla gamla klasskompisar känner sig välkomna och bjuds in i god tid. Återträffen riskerar att bli en flopp om inte folk dyker upp. Det är inte realistiskt att tro att alla kommer att komma, men arrangören bör ha som mål att få dit så många som möjligt. Tack vare internet och sociala medier är det lätt att hitta gamla klasskompisar online och ta kontakt.