Klädkod på klassåterträffen

Att hitta rätt kläder att ta på sig vid klassåterträffen är svårare än man tror. Ska man klä sig i liknande kläder som man hade när klassen fortfarande fanns? Risken är att man hamnar i gamla roller och man vill kanske inte att kläderna ska förstärka det. Ett alternativ är att klä sig i något helt annat än vad man tror att de forna klasskamraterna förväntar sig. Samtidigt bör man alltid vara noggrann med att titta i inbjudan till träffen. Om det står något där och klädkod är det klokt att följa dessa anvisningar.

Att vara sig själv

Det bästa tipset när det gäller kläder på klassåterträffen är förmodligen det som alltid gäller: var dig själv! Hitta kläder som du trivs i och som du känner passar just den dagen. Du kanske är bra jättebra humör och vill klä dig i något färgglatt och spexigt. Eller så är du på ett mer fundersamt humör och vill klä dig i svart. Det finns inga fel så länge du trivs och känner att det blir rätt för dig. Vid en klassträff känns det som att komma tillbaka till skoltiden med alla gamla klasskamrater och det kan vara nervöst. Då är det bra att åtminstone kläderna känns bekväma.

Hur kommer andra att klä sig?

En sak som är viktig att komma ihåg är att inför en sådan här träff är de flesta väldigt upptagna med hur de själva ska klä sig. Det gör att väldigt få bryr sig om hur alla andra har klätt sig. De flesta är fullt upptagna med att fundera på om den egna klänningen sitter bra eller om kostymen är för trång. Detta gör att man kan slappna av och vara sig själv och behöver inte tänka på hur andra uppfattar ens kläder. Så kom ihåg att vara dig själv och klä dig i något som du trivs i. Det räcker långt.