Hur man undviker att falla in i gamla mönster

En klassåterträff ses ofta fram emot med blandade känslor. Dynamiken vid en klassåterträff är såpass speciell att den ofta används i tv-serier och filmer som ett slags möte mellan nu och då. Festen brukar då ofta ofta avbildas som en konfrontation med gamla demoner som man kan uppleva sig ha svårt att släppa taget om. Men så behöver det inte vara. Även en lite obehagligare klassammansättning med mycket dålig stämning kan vara värd att återse, åtminstone om så bara för en kväll. Att återbesöka det förflutna utifrån den vuxnes perspektiv kan vara en tidsresa väl värd att göra.

Att betrakta gamla mönster

det är som om allt är precis som det var förut” brukar vara en vanlig känsla, som ganska snabbt infinner sig. Detta trots att det kanske har gått decennier sedan ni sist sågs. Och det troliga är att ni faktiskt kommer,åtminstone till viss del, falla in i gamla mönster. Men det är bara för en kväll och eftersom det är under en så begränsad tid kan du lika gärna välkomna det som ett kärleksfullt möte med ditt yngre jag. Du kommer säkert få en del värdefulla insikter under kvällen. Kanske kommer du att inse att den där mobbaren själv också hade en väldigt ångestladdad tid. Kanske kommer du se att andra personer som drabbats nu är starka, framgångsrika människor.

En oskuldsfull tid

Även om det ofta är de negativa aspekterna av klassåterträffar som hamnar i fokus, så finns det ofta mycket positivt att ösa ur från den perioden i livet. Det var en oskuldsfull tid som kan vara intressant att få återuppleva för en kväll. I en ålder och tid med många fler måsten kan en dos nostalgi vara precis vad du behöver. Det kan också återuppväcka drömmar man hade som ung, och som kanske har relevans även idag. Den väldigt suggestiva kraften i en återträff kan vara det närmsta du kommer att få uppleva en dag ur det förflutna, eftersom så många andra gör det samtidigt med dig.