Gott dryckjom till klassträffen

En klassträff innebär en hel del planerande. Förutom själva det trevliga med att få återses kan det vara kul att arrangera lite retrostämning i form av musik som spelades mycket under skolåren eller kanske en frågesport om tiden alla växte upp under. Om du vill kan du göra festen till en slags maskerad med ett visst tema, exempelvis skolkläder eller populära popstjärnor från skoltiden, eller göra den till en sofistikerad vuxenfest – valet är ditt!

Det ska också bjudas på mat och dryck, och här finns det mycket att hitta på. Är du duktig på att laga mat kanske det kan vara kul att återskapa någon populär maträtt från skoltiden, eller att servera alla som om de satt i en skolmatsal. Ställ fram lite barnsliga snacks, som godisskålar, ostbågar och chips med dipp och servera en efterrätt som glass med kolasås eller marängsviss. Genom att beställa goda viner från https://vinoteket.se/ får du enkelt hem allt från pärlande prosecco till härliga rödviner, och du kan även välja ekologiska viner eller för enkelhetens skull skaffa några vinlådor. Beställ också gärna några alkoholfria viner för dem som ska köra eller kanske inte dricker alkohol över huvud taget – det får alla att känna sig inkluderade på ett trevligt sätt.

Vinprovning och retrodrinkar

Bland de många saker som du kan organisera inför klassträffen kan du istället för att se bakåt göra något i nuet. Kanske din klass inte var helt problemfri och att det inte känns helt okej att dra upp allt för många gamla minnen? Det är vanligare än du kanske tror, och då kan det vara bättre att satsa på lite underhållning och aktiviteter som är fokuserade på nuet. Klassträffen är ju menad att vara kul för alla närvarande och det finns mycket att göra. Vinprovning brukar till exempel alltid gå hem, eller varför inte ett quiz om nutida händelser?

Är det däremot fritt fram att göra en resa tillbaka i tiden kan du bjuda på några retrodrinkar som tillhör det förflutna. Vissa 80- och 90-talsdrinkar beskrivs idag som pinsamt dåliga och vidriga av vissa bartenders, exempelvis drinkarna Ragnar och Lennart, men samtidigt kan det ju vara just det som blir så roligt med dem. Gör bål eller sangria, dekorera med töntiga paraplyer eller isbitar i lustiga former. Det för inte bara tankarna till lustiga minnen – det är ett bra sätt att bryta isen på också.