Fixa en lyckad klassåterträff

En klassåterträff är en händelse som många tänker på med blandade känslor. För vissa var tonåren den bästa tiden i livet – för väldigt få -, men för många var det en jobbig period. Samtidigt är det roligt att få gå på klassåterträff, få träffa de gamla vännerna och se vad som har hänt. Men vad ska du tänka på för att fixa en lyckad klassåterträff?

Klassåterträff

En klassåterträff ska vara något roligt, både innan, under och efter träffen. Den ska helst återskapa gemenskap och nya vänskapsband. Men i verkligheten är det inte alla som ens vill gå på en klassåterträff på grund av dåliga minnen och kanske en känsla av misslyckande livet. För att skapa en lyckad klassåterträff måste ni som arrangerar jubiléet ha detta i minne. Att arrangera en stor fest är ett projekt, som ett litet företag. Om du är företagare kan det vara bra att veta att du kan ta företagslån hos Capcito – enkelt och smidigt online. De hjälper dig också med fakturabetalningar. För att ett företag ska lyckas måste företaget ha en bra produkt och sedan marknadsföra produkterna, detsamma gäller en klassåterträff. De gamla klasskamraterna ska se fram emot festen – då har ni lyckats.

Gemenskap och party

Vart klassfesten geografisk ska vara är ganska naturligt: i er hemstad. Det är också vanligt att flera parallellklasser på samma skola anordnar klassåterträff samtidigt. För att skapa en klassåterträff som så många som möjligt vill gå på, kan det vara klokt att delta på den stora klassåterträffen med alla parallellklasser, men börja dagen med en klassåterträff inom klassen.

Det är många som känner sig nervösa inför en klassåterträff: att möta gamla pojk- och flickvänner, dåliga minnen, mobbning eller en allmänt jobbig tid som tonåring. Ett sätt att minska det psykologiska tryck som många kan uppleva, är faktiskt att ha en klassåterträff på dagen eller lite tidigare på kvällen.

För att så många som möjligt ska komma, kan det vara klokt att fråga klasskamraterna om hur de helst skulle vilja att ni träffas. Troligtvis kontaktar ni dem med via kombination av SMS, mejl och Facebook. När ni skickar ut ett meddelande kan ni låt dem få besvara ett enkelt frågeformulär, där de kan välja mellan att träffas över lunch, eftermiddagsfika, middag eller bara den stora klassåterträffen med alla parallellklasser. Det kan visa sig att många föredrar att bara träffas en kortare stund för fika eller lunch, att det känns mindre jobbigt, eller att en majoritet helst vill att ni träffas hela dagen. Det som är viktigt att ha i åtanke när ni anordnar en klassåterträff, är att ni som arrangerar återträffen troligtvis är mest intresserade av att festen verkligen blir av. Det innebär att ni gärna går på allt, vill ha mycket party och alkohol, medan det kan vara just de sakerna som får andra att inte ens vilja komma.