De praktiska detaljerna vid en återträff

När man har hittat alla gamla klasskamrater via Facebook eller andra sociala medier, skapat en inbjudan och valt datum, börjar de verkliga förberedelserna för att anordna en klassåterträff. För det första måste du (och de andra som hjälper till att arrangera återträffen) hitta en passande lokal. Hur stor lokal man behöver beror naturligtvis på hur många som kommer på festen – är det en återträff bara för klassen eller för alla parallellklasser från samma årskull? Hur lokalen ska vara utformad beror också på vilken typ av fest man tänkt sig – sittande middag, stående buffé eller en ren fest med betoning på dans snarare än mat? Om gästerna ska äta middag sittande måste du tänka på att hyra en lokal med tillräckligt utrymme för att ställa ut bord och sittplatser till alla.Event_catering

För det andra måste du på något sätt ordna med mat och dryck på återträffen – oavsett om du har tänkt dig en återträff med middag eller inte kommer gästerna att behöva något att dricka och lite tilltugg. Ett bra alternativ vid större fester som en återträff är att beställa catering. Då behöver du själv inte oroa dig för att maten inte ska vara klar i tid, eller för att dukningen inte lever upp till förväntningarna. Ofta tar cateringfirman också hand om den mat som eventuellt blir över, och städar efter sig.

Det leder oss in på den sista punkten, nämligen att du också måste tänka på vad som gäller för städning av lokalen när festen är över. Detta är naturligtvis något man bör ta reda på redan när man väljer lokal, eftersom reglerna kan se mycket annorlunda ut beroende på vem man hyr av. I många fall, till exempel om man hyr från en förening, är det den som hyr lokalen som ansvarar för att den lämnas i samma skick som den var innan. Om man inte känner för att stanna uppe hela natten efter festen och torka upp spilld öl och kasta papptallrikar i svarta soppåsar, kan det vara en bra idé att anlita hjälp med städningen. Det kan du göra enkelt och tryggt på Qleano.se.

När alla dessa bitar är på plats kan man som arrangör luta sig tillbaka och se fram emot en rolig klassåterträff.