Aktiviteter på klassåterträffen

20-års dagen sedan klassen skiljdes åt närmar sig och ingen har hittills arrangerat en återträff. Känner du dig manad att axla rollen som festfixare finns det en hel del att fundera över. Allt från val av lokal till aktiviteter och mat behöver planeras in i minsta detalj. Läs mer nedan!

Recept för en lyckad kväll

Naturligtvis kan en återträff vara förknippad med blandade känslor både för den som bjuder in till evenemanget och för dem som ska komma. Ibland finns det obearbetade konflikter mellan olika grupperingar i klassen eller så har det förekommit mobbning. Förhoppningsvis har allt gammalt groll lagt sig med tiden. Det viktigaste är dock att samtliga får en inbjudan, sedan är det upp till var och en att avgöra om man vill komma eller inte.

Att planera in lite lekar och aktiviteter är aldrig fel. Ofta kan en uppgift som alla, eller delar av en grupp, måste lösa tillsammans lätta upp stämningen och bjuda på lite glada skratt. Vad sägs till exempel om att försöka ta sönder ballonger utan att få lov att använda händerna? Här måste man hjälpas åt. Karaoke, frågesporter och att bilda nya ord av urklippta bokstäver kan bli riktigt skoj. Passa dessutom på att ta massor av bilder under själva festen som sedan kan sättas ihop till fina kalendrar från officedepot.se att dela ut i efterhand. På detta sätt kan alla minnas den stora återträffen.

Musik

Efter mat och lekar är det aldrig fel att ställa till med ett härligt tonårsdisco som får alla att minnas skoltidens höjdpunkter. Spela gärna musik som var på modet när ni var unga och som alla lyssnade på så fort tillfälle gavs. Här är valfriheten viktig eftersom det kanske inte tilltalar alla att dansa loss. Då är det bra om det finns lite tilltugg på borden och möjlighet att sitta ner och prata en stund. Lekar och aktiviteter i alla ära, men en riktigt lyckad fest måste också lämna utrymme för gästerna att göra som de själva behagar.

Hålla tal

Det är nästan obligatoriskt för den som har bjudit in och anordnat festen att också inleda festligheterna med ett tal som blir startskottet för kvällen. Här får man vara precis hur högtidlig man vill. Känner man att det inte passar sig att prata om stämningen i klassen förr i tiden kan man med fördel blicka framåt i sitt tal och vara nyfiken på hur klasskamraternas liv blev och vilka de är idag. Många tror att klassfester förekommer i alla klasser, men faktum är att det finns klasser som aldrig återförenas. Det är med andra ord på tiden att sätta sig ner och plocka fram den gamla klasslistan och ställa till med den kommande sommarens största snackisfest.